skip to main content
 

Sakatin kupari-, nikkeli- ja PGE-esiintymä sijaitsee 150 kilometriä napapiiriltä ja 25 kilometriä Sodankylästä pohjoiseen.

Tietoa Sakatista

Anglo American on yksi maailman suurimmista kaivosyhtiöistä. Harjoitamme kaivostoimintaa ja etsimme uusia esiintymiä Afrikassa, Aasiassa, Australiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa Pohjoismaat mukaan lukien. Kaivostoimintamme vastaa asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja kattaa perusraaka-aineet (rautamalmi, mangaani, kivihiili polttoaineeksi ja terästeollisuuden käyttöön), perusmetallit ja mineraalit (kupari, nikkeli, niobium ja fosfaatti) ja jalometallit, joissa platinan ja timanttien kohdalla olemme maailman johtava toimija.

Olemme sitoutuneet noudattamaan alan tiukimpia turvallisuus- ja vastuullisuusstandardeja kaikissa liiketoiminnoissamme kaikkialla maailmassa sekä edistämään kestävää kehitystä yhteisöissä, jotka sijaitsevat toiminta-alueillamme ja niiden läheisyydessä. Anglo Americanin arvojen ytimessä on sitoutuminen vastuullisuuteen, kumppanuuteen ja avoimeen, rehelliseen vuorovaikutukseen sidosryhmiemme kanssa. Se ohjaa sekä ajatteluamme että tapaamme hoitaa liiketoimintaa.

Me Anglo Americanissa uskomme vahvasti Pohjois-Suomen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olemme tehneet tutkimuksia Pohjois-Suomessa jo kymmenen vuoden ajan, ja olimme erittäin onnekkaita löytäessämme Sakatin esiintymän, josta toivottavasti tulee osa Lapin kaivosteollisuuden perintöä.

Sakatin kupari-, nikkeli- ja PGE-esiintymä sijaitsee 150 kilometriä napapiiriltä ja 25 kilometriä Sodankylästä pohjoiseen. Sakatin kaivoshanke on edelleen malminetsintävaiheessa, ja edessä on vielä paljon työtä ennen mahdollista kaivoksen perustamista. Jatkamme työtämme Sakatissa pyrkien samalla kehittämään nykyaikaisen, vastuullisen kaivostoiminnan parhaita käytäntöjä yhteistyössä paikallisten kumppanien ja sidosryhmien kanssa.

loading...